Computers are very important to modern life. Many people think that in the future computers will be used in lots of everyday life. It is thought that we won’t have to go shopping because we will be able to get most things which are sold in shops on the Internet. There will be no more books because we will be able to get all texts from computers. The Internet will be used to play games, see films and buy food. Most telephone calls will be made by computers, too.
Some people are glad about these new ways of shopping and communicating(交际). Others do not think that computers will replace our old ways.
Let’s look at books, for example. Some people think that one day we will not read books made of paper. Instead, we will buy and read books using computers. We will read texts on small pocket computers. The computers will keep many different books in them at the same time. We won’t need to turn lots of pages and paper will be saved. Computerized(计算机化) books will be used more and more.
Is Internet shopping such a pleasure as going to the shop? Many people say it is not. It is a pleasure to go in to shops and look at things you want to buy. It is also unlikely that many people will want to read large texts on our computers. Because paper books will perhaps be more friendly. Maybe computers won’t change these two habits.
1. In paragraph(段落)1 it is thought people will use computers for _______.
A. playing games, shopping and making telephone calls
B. making telephone calls, having meals and seeing films
C. seeing films, buying food, and going for holidays
D. playing games, making telephone calls and seeing the doctor
2. Which reason for using computerized books is NOT said in the passage?
A. Computerized books won’t be very expensive.
B. Computers can keep many different books in them.
C. We won’t have lots of pages.
D. We won’t need any paper.
3. Paragraph 4 tells _______.
A. about the old and new ways of shopping and communicating
B. if the Internet will change our habits
C. about computerized books
D. about future uses of computers
4. The title for this passage is _______.
A. Computers will Replace Shops and Books
B. Computers Are the Future
C. Computers will Do Everything for Man
D. How Computers Change Our Habits
2. A。细节题。从文章的第三自然段中可知计算机可同时贮存许多本书，这样我们就不再看书本了，并且还节约了纸，computerized(计算机化) books 被使用的越来越多。但有一点理由没有说，那就是 computerized books 是非常贵的。
3. B。语义理解题。计算机虽给我们带来了许多便利，但有些人仍然喜欢到商店购物，paper books 仍旧受许多人的青睐，那么这 Internet 将是否改变人们的习惯呢?
4. B。主旨题。纵读全文(特别是开头的两句)可知，计算机与我们的生活息息相关，所以说…computers are the future。
Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are: (1) green and yellow vegetables of all kinds. (2) citrus(柑桔) fruits and tomatoes; (3) potatoes and other fruits and vegetables; (4) meat of all kinds, fish and eggs; (5) milk and foods made from milk; (6) bread or cereal(谷类), rice is also in this kind of food; (7) butter, or something like butter.
People in different countries and different places of the world eat different kinds of things. Foods are cooked and eaten in many different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places people eat once or twice a day; in other countries people eat three or four times a day. Scientists say that none of the differences is really important. It doesn’t matter whether foods are eaten raw(生的) or cooked, canned or frozen. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4 o’clock in the afternoon or at eleven o’clock at night. The important thing is what you eat every day.
There are two problems, then, in feeding the large number of people on earth. The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry.
The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy.
1. According to the scientists, which of the following groups of food is the healthiest for your lunch?
A. chicken, apples, cereal, cabbages
B. potatoes, carrots, rice, bread
C. oranges, bananas, fish, tomatoes
D. beef, pork, fish, milk
2. It is important for people to eat _______.
A. three times a day
B. dinner at twelve o’clock
C. cooked food all the day
D. something from each of the seven kinds of food every day
3. People in different countries and different places of the world _______.
A. has the right kinds of food to eat
B. cooks their food in the same way
C. has their meals at the same time
D. eat food in different ways
4. Which of the following is NOT true?
A. People in some places don’t have enough to eat.
B. There are too many people in the world.
C. One of the problems is that no one is hungry.
D. The scientists are trying to make people grow to be strong and healthy.
5. If there is Paragraph 4, what do you think is going to be talked about?
A. When people eat their lunch
B. What to do with the two problems
C. How to cook food in different ways
D. Why people eat different kinds of food
1. A。细节判断题。根据文章中科学家所提供的人们每天必须的7类食品，可知作中餐食品的 A 类最佳。
2. D。细节题。根据Paragraph 2可知人们每天吃几餐不重要;在哪个时间进食不重要;吃生的或熟的、罐装的或冷冻的食品不重要，重要的是人们必须吃到这七类食品的每一种。
4. C。细节题。在 Paragraph 3里要解决的二个问题之一就是 find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry(找到解决饥饿问题的方法)。所以C项说法是错误的。
5. B。推断题。在 Paragraph 3里提到要解决的两个问题，如果有 Paragraph 4，那么应该就是议论如何来解决这两个问题。
Most people around the world are right-handed. This also seems to be true in history. In 1799, scientists studied works of art made at different times from 1,500 B.C. to the 1950s. Most of the people shown in these works are right-handed, so the scientists guessed that right-handedness has always been common through history. Today, only about 10% to 15% of the world’s population is left-handed.
Why are there more right-handed people than left-handed ones? Scientists now know that a person’s two hands each have their own jobs. For most people, the hand is used to find things or hold things. The right hand is used to work with things. This is because of the different work of the two sides of the brain. The right side of the brain, which makes a person’s hands and eyes work together, controls the left hand. The left-side of the brain, which controls the right hand, is the centre for thinking and doing problems. These findings show that more artists should be left-handed, and studies have found that left-handedness is twice as common among artists as among people in other jobs.
No one really knows what makes a person become right-handed instead of left-handed. Scientists have found that almost 40% of the people become left-handed because their main brain is damaged when they are born. However, this doesn’t happen to everyone, so scientists guess there must be another reason why people become left-handed. One idea is that people usually get right-handed from their parents. If a person does not receive the gene(基因) for right-handedness, he / she may become either right-handed or left-handed according to the chance and the people they work or live with.
Though right-handedness is more common than left-handedness, people no longer think left-handed people are strange or unusual. A long time ago, left-handed children were made to use their right hands like other children, but today they don’t have to.
1. After studying works of art made at different times in history, the scientists found _______.
A. the art began from 1,500 B.C.
B. the works of art ended in the 1950s
C. most people shown in the works of art are right-handed
D. most people shown in the works of art are left-handed
2. How many people in the world are left-handed now?
A. Less than one sixth. B. More than a half.
C. About 40%. D. The passage doesn’t tell us.
3. What is the hand for most people used to do?
A. It’s used to find or hold things.
B. It’s used to work with things.
C. It’s used to make a person’s eyes work together.
D. It’s the centre for thinking and doing problems.
4. According to the passage, which of the following is NOT true?
A. No one really knows what makes a person become right-handed.
B. Left-handedness is cleverer than right-handedness.
C. Today children are not made to use their right hands only.
D. Scientists think there must be some reason why people become left-handed.
5. The best title for this passage is _______.
A. Scientists’ New Inventions B. Left-handed People
C. Which Hand D. Different Brains, Different Hands
1. C。细节题。在第1段中我们可找到这样的句子…Most of the people shown in these works are right-handed，所以答案是 C。
2. A。细节题。根据句子 Today, only about 10% to 15% of the world’s population is left-handed 我们可知现在世界人口中有10%—15%的人是 left-handed，那么与此数接近的应该是 less than one sixth(不到六分之一)。
3. A。细节题。根据文章第2段第3句可知对大多数人而言，手用来 find or hold things。
5. C。主旨题。文章告诉我们：有些人习惯用右手做事，有的人习惯用左手做事， 而这种差异到底是怎样产生的呢?没有知道真正的原因，所以选 C。